Klantenbeoordeling
9.3
Funda goedkope makelaar

Informatie makelaars verschillen

Informatie over makelaars

U wilt uw huis verkopen of u bent juist op zoek naar een andere woning. Dan is het verstandig hiervoor een deskundige in te schakelen die u volledig kan begeleiden bij de aankoop of verkoop van een woning. Door eerst heel goed makelaars te vergelijken is het mogelijk om daaruit de beste makelaar te vinden die qua service en kosten (de prijs/kwaliteitsverhouding) volledig past bij uw eigen wensen en eisen. Door makelaars onderling met elkaar te vergelijken weet u meteen wat u kunt verwachten aan makelaarskosten (courtage) en komt u naderhand niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Wat doet een makelaar voor u

Een makelaar heeft altijd tot taak gehad het gehele proces van A tot Z te begeleiden. Echter, dit is het oude traditionele model van de Makelaardij welke de laatste jaren steeds meer onderwerp van discussie is. Dit, omdat is aangetoond dat bepaalde diensten beter, anders en goedkoper kunnen. Bijvoorbeeld het zelf rondleiden van kandidaten. Buiten het feit dat het inregelen van bezichtigingen dan ineens veel flexibeler, sneller en informatiever gaat, bespaart de verkoper ook nog eens flink op zijn uiteindelijke courtage!

Extra adviezen

Ook kan de makelaar vaak advies uitbrengen omtrent de af te sluiten hypotheek en waar dit het beste (lees: goed en het meest voordelig) te doen. Zo ook om aan te geven bij welke notariskantoren het verstandig is een offerte op te vragen.

Makelaars vergelijken verstandig?

Ja het is dus zeker verstandig om de verschillende diensten van makelaars eerst eens goed te vergelijken. Immers, niet elke makelaar hanteert dezelfde service. Lees bijvoorbeeld ook de recensies van andere cliënten. Deze kunnen u helpen om een verstandige keuze te maken. Het vergelijken kan in alle rust thuis of elders gebeuren, waarbij via diverse opties de beste makelaar voor elke woning gevonden kan worden.

Kosten makelaar

Ongeacht of een makelaar zelfstandig of in dienstverband werkzaam is, aan het inschakelen van een makelaar zijn nu eenmaal kosten verbonden. De kosten van een makelaar kunnen bestaan uit een bepaald percentage (courtage genoemd) of een van tevoren vaste afgesproken prijs.

Waarom kiezen voor De Huizenbemiddelaar?

De Huizenbemiddelaar, zo ook vestiging Rotterdam, is inmiddels al weer 15 jaar geleden afgestapt van de oude traditionele maar zeker ook te dure manier van werken. Wij hebben deze traditionele manier van werken op de 2 meest belangrijke punten aangepast waardoor er voor onze cliënten direct een veel betere maar ook voordeliger alternatief is ontstaan.

Punt 1: (zelf bezichtigen)

Door onze cliënten zelf de rondleidingen te laten verzorgen geeft dat hen de navolgende voordelen

(De Huizenbemiddelaar in groen(Traditioneel in rood)

  • Kandidaten kunnen nu op gewenste tijden de woning bezichtigen. Ook bezichtigingen in het weekend of na werktijd behoren nu tot de mogelijkheden. Scheelt hen al gauw een paar (dure) vakantiedagen!
  • Traditionele makelaars werken niet graag buiten kantoor uren en zeker niet graag in het weekend. daarentegen zitten ze doorgaans vast aan hun eigen, vaak overvolle, agenda. Hierdoor kunnen bezichtigingen niet snel geregeld worden. De kans bestaat dus dat de kandidaat koper daar niet op wilt wachten en direct doorschakelt naar een andere woning.
  • Eigenaar weet alles te vertellen over zijn eigen woning, buren, straat, buurt, faciliteiten, openbaar vervoer, winkels etc etc.
  • Parate kennis over de woning laat vaak te wensen over. Dit komt vaak door het feit dat de woning wordt opgenomen door de ene makelaar en weer bezichtigd door een andere op dat kantoor werkende collega. Binding met de vele woningen in hun bestand is vaak niet wat het zijn moet.
  • Eigenaar neemt de ruimschoots de tijd en is bijvoorbeeld niet gehaast omdat hij naar een volgende afspraak moet
  • Een van de grootste ergernissen van kandidaat kopers is dat makelaars vaak te laat bij hun geplande afspraak komen en al helemaal als die makelaar de verloren tijd ook nog eens ten koste van hen willen inhalen.
  • Eigenaar is altijd op tijd en neemt de tijd

Punt 2: (Makelaarskosten)

  • Bij de Huizenbemiddelaar rekenen wij altijd met een vaste lage prijs van € 995,- incl. btw en dit ongeacht de waarde van uw woning. 
  • Traditionele makelaars rekenen vaak 1,5% (excl. btw) over het verkoopbedrag en 1,0% (excl. btw) over het aankoopbedrag van uw woning. En dan laten we de opstartkosten nog even buiten beschouwing!
  • Reken dat verschil voor uzelf maar eens uit.

Conclusie
Die mag u na het lezen van bovenstaande tekst zelf trekken

Meer informatie?

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgeprek.

Verstuur mij nieuws over De Huizenbemiddelaar Rotterdam.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wilt u geholpen worden?De Huizenbemiddelaar kan u helpen met de aankoop of verkoop van uw woning of het voorzien van een passend hypotheekadvies.

Ja, ik wil graag informatie over:
Verstuur mij meer informatie naar:


Verstuur
slechts995,-
Complete aan-of verkoopbemiddeling voor slechts 995,-